Kupino aplikácia
Zadarmo v Google Play
Hľadáte nové recepty na zdravé polievky pre seba či pre vaše deti? Vykúzlite si jednoduchú, ale pri tom vynikajúcu paradajkovú polievku s vôňou Talianska. Jej sladká chuť určite poteší chuťové poháriky vašich detí a jej príprava vám nezaberie viac ako pol hodiny.
Tento recept na paradajkovú polievku je založený na čerstvých ingredienciách, preto jej výdatná chuť vás určite dostane. Kvalitné paradajky sú sami o sebe skvelým zdrojom vitamínu C, draslíka a kyseliny listovej. Preto na nich radšej nešetrite. Ideálne sú samozrejme vypestované vo vlastnej záhradke či kvetináči.
Čerstvé paradajky umyte pod tečúcou vlažnou vodou, jemne ich nakrojte do kríža zhora aj zdola a vložte do misky. Nakrojené paradajky zalejte vriacou vodou, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte spariť minimálne na 5 minút.
Kým sa paradajky sparia, pripravte si hrniec s olivovým olejom tak, aby pokryl celé dno hrnca. Následne ošúpte a pokrájajte cibuľu na stredne veľké kúsky. Keď sa olej rozpáli, opražte cibuľu do zlatista. Posoľte, pocukrujte a okoreňte.
Medzitým ako sa cibuľka dusí, sparené paradajky preceďte a následne prelejte ľadovou vodou. V tomto momente by mala šupka povoliť a vy by ste ju mali bez problémov stiahnuť. Ošúpané paradajky nakrájajte na menšie kúsky a pridajte k podusenej cibuľke.
K zmesi pridajte pasírovné paradajky, premiešajte, priveďte do varu a všetko spolu chvíľku povarte. Následne vezmite tyčový mixér, uvarené paradajky rozmixujte na stredne hustú kašu a prilievajte toľko vody, koľko uvážite za vhodné. Potom ešte povarte 10 minút.
Ak chcete dodať polievke vôňu a chuť Talianska, zvýraznite pravú chuť čerstvých paradajok zopár lístkami čerstvej bazalky. Tesne pred podávaním pridajte ešte nastrúhaný parmezán.
Veríme, že zachutí!