Kupino aplikácia
Zadarmo v Google Play
Tiež ste si pri nakupovaní zásob kúpili niekoľko konzerv fazule a teraz neviete, čo s nimi? Či už vás omrzeli pokrmy, ktoré robíte stále dookola, alebo len potrebujete trochu novej inšpirácie, tieto recepty vám prídu vhod. Z obyčajnej fazule z konzervy totiž ľahko vytvoríte jedlá, po ktorých sa budete len olizovať.
Vytiahnite z komory plechovku fazule a pripravte si fazuľovú panvicu, polievku alebo nátierku.
Chcete mať rýchlo hotovú večeru? Vsaďte na istotu a vyskúšajte tento recept z konzervy fazule. Je hotový raz dva.
Počet porcií: pre 3 osoby
Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Cibuľu rozkrojte na polovicu, jednu polku dajte bokom a druhú nakrájajte na mesiačiky a spolu so cherry paradajkami rozložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, okoreňte, osoľte a nechajte piecť v rúre asi 20 minút.
Vezmite druhú polovicu cibule a nakrájajte ju nadrobno. Opražte ju na lyžici olivového oleja spolu s cesnakom a rozmarínom asi desať minút do mäkka.
Potom pridajte prepláchnutú fazuľu a balzamikový ocot. Osoľte, okoreňte a spoločne pokrm prehrejte. Na záver vmiešajte pečené paradajky s cibuľou z rúry a petržlenovú vňať.
Polievka je základ a tu fazuľovú si zamilujete.
Najprv olúpte cibuľu, nakrájajte ju nadrobno a speňte v hrnci na olivovom oleji. Po chvíli prihoďte aj olúpanú a nasekanú mrkvu so zemiakmi a pražte asi 10 minút za stáleho miešania. Úplne na záver pridajte nasekaný cesnak. Potom prilejte celý obsah z konzervy sterilizovanej fazule a zeleninový vývar. Pridajte bobkové listy a nechajte variť 10 až 15 minút, než zemiaky zmäknú.
Následne stiahnite polievku z ohňa, osoľte, okoreňte a pridajte rozmarín alebo majoránku.
Skúšali ste doma piecť vlastný chlieb? Tak už vám ostáva len lahodná nátierka, s ktorou si ho vychutnáte. Fazuľová nátierka je stávka na istotu.
Fazuľu z konzervy vysypte do sitka a prepláchnite vodou. Cibuľku nakrájajte nadrobno a orestujte ju na lyžici olivového oleja, na záver pridajte cesnak a stiahnite z plameňa.
Prepláchnutú fazuľu nasypte do misy, pridajte orestovanú cibuľku a cesnak, prisypte majoránku a bazalku, prilejte lyžicu olivového oleja a zmes osoľte a okoreňte. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej hmoty.
Podľa chuti môžete nátierku dochutiť. Pre ešte lepšiu chuť preložte nátierku do uzatvárateľnej dózy a nechajte aspoň 2 hodiny uležať.
Dobrú chuť!