1. Kupino.sk
  2. Články
  3. Ako osláviť Valentín doma? Originálne tipy, ako vyčariť romantiku s dezertom, pri filme či vo vani

Ako osláviť Valentín doma? Originálne tipy, ako vyčariť romantiku s dezertom, pri filme či vo vani

Ako osláviť Valentín doma? Originálne tipy, ako vyčariť romantiku s dezertom, pri filme či vo vani9MOT / Shutterstock.com

Zdieľať:

Rozmýšľali ste už ako strávite blížiaci sa Valentín? Hoci tento rok vychádza sviatok zamilovaných na nedeľu, tento deň nebudeme môcť jednoducho vybehnúť do kina, wellnessu či posedieť si a dať si dobré jedlo v jednej z obľúbených reštaurácií. My vám však prinášame tipy, ako aj napriek opatreniam stráviť krásneho Valentína s vašou polovičkou. Verte, že váš valentínsky večer vo dvojici môže byť rovnako romantický, či dokonca o to viac jedinečný.

Tip 1: Základom je niečo dobré pod zub

Ak si neviete rady, čo s valentínskou večerou, inšpirovať sa môžete našimi tipmi na valentínske menu, ktoré sme vyskladali spolu s obľúbenými slovenskými foodblogermi. Zopár tipov nájdete aj v našom článku o afrodiziakálnych potravinách, kde vás zoznámime s ingredienciami, ktoré sú vhodné na vyčarovanie príjemného a romantického večera.

V prípade, že nie ste v kuchyni veľmi zdatní, môžete si jedlo objednať priamo domov vďaka aplikáciám ako Wolt alebo Bistro.sk. Podporíte tak miestne podniky v neľahkej dobe a vychutnáte si spolu svoje obľúbené jedlo, ktoré by ste si za normálnych okolností objednali v reštaurácii. Plus navyše? Po večeri vás nebude v kuchyni strašiť neumytý riad a čas môžete využiť na dobrý film.

Ak ale chcete vašu polovičku prekvapiť aspoň niečim, dezertom trafíte určite do čierneho. Receptov na valentínske dezerty je mnoho. Môžete napríklad vyskúšať Valentínsku tortu s pralinkami či exotickejšiu tortu s thajskou bazalkou. To, že Valentín vychádza na nedeľu možete využiť hneď ráno. Nedeľa je totiž ideálny deň na pomalé a romantické raňajky, preto ako prekvapenie pre vašu polovičku môžete pripraviť výborné domáce wafle.

Tip 2: Príjemná vôňa nabudí pohodu

Určite sa zhodneme v tom, že dobrá atmosféra je na Valentína základ. Stavte preto na príjemnú vôňu, ktorá má veľký vplyv na to, ako vnímame naše okolie. Príjemná vôňa navyše nabudí optimistickú a pohodovú náladu. Ak máte doma aróma lampu, vonné sviečky alebo tyčinky určite na ne nezabudnite.

Do aróma lampy sa na Valentína hodí napríklad jazmínový olej, ktorý bol už v dávnej Číne obľúbený ako voňavé afrodiziakum. Navyše navodzuje dobrú náladu. Z veľkej škály olejčekov je podobne obľúbená aj vôňa santalového dreva.

Tip 3: Relaxačný kúpeľ pri sviečkach

Hoci do welnessu sa momentálne ísť nedá, nič vám nebráni v tom, aby ste si doma na Valentína napustili relaxačnú vaňu, kde si oddýchnete a načerpáte energiu. Voňavý a relaxačný kúpeľ s bylinkami má na naše telo navyše blahodárne účinky, zbavuje stresu a napätia, preto doň určite nasypte kombináciu vašich obľúbených solí a peny do kúpeľa. Svetlo v kúpeľni zmiernite na minimum, zapáľte si sviečky a romantika je na svete.

Tip 4: Páni, nezabudnite na kvety

Či už sa to niekomu páči alebo nie, väčšina žien jednoducho miluje kvety. Muži by preto z času na čas alebo aspoň v tento deň mali svojej milovanej darovať kvet, ktorý je symbolom úcty a lásky a každú ženu takéto gesto určite poteší. Vybrať si môžete napríklad ružu či orchideu v keramike v Lidli či krásnu kyticu čerstvých kvetov so špeciálnej valentínskej ponuky.

Tip 5: Víno a čokoláda – kombinácia za milión

Ak neviete presne, čo by vašej polovičke urobilo radosť, skúste staviť na víno a čokoládu. Každý má rád niečo iné, závisí od toho, ako dobre vašu polovičku poznáte. Biele, rosé či červené, prípadne šumivé víno – z aktuálnej silnej ponuky vín určite niečo dobré vyberiete. Prípitok na lásku je jeden z momentov, na ktoré si treba urobiť čas aspoň jeden deň v roku.

Čokoláda by tiež nemala chýbať, keďže v nej nájdeme „chemickú látku lásky“ fenyletylamín. Toto prírodné afrodiziakum nachádzajúce sa v kakových bôboch podporuje vášeň a intimitu. Prekvapte vašu polovičku čokoládovými pralinkami, belgickou čokoládou či čoko-malinovými pralinkami.

Tip 6: Darček na Valentína v čase koronavírusu

Ak chcete svoju lásku prekvapiť niečím iným, môžete ju obdarovať novým parfémom, či prekvapiť novými šálkami na kávu, do ktorých jej naservírujete nedeľnú valentínsku kávičku. Obchody sú zatvorené? Našťastie, všetko sa dá zohnať aj online.

Ak vaša polovička preferuje namiesto hmotných darčekov tie zážitkové, darujte jej darčekový poukaz – výlet do stovežatej Prahy, kurz čalúnenia alebo masáž – výber je na vás.

Ak by ste to chceli poistiť ešte väčším prekvapením, teraz máte možnosť hrať dokonca aj o welness pobyt v Grand hoteli Kempinski vo Vysokých Tatrách. Využiť môžete aj akciu na nákup náhradných hlavíc značky Gillette pre pánov a získať k tomu zdarma sladkú Milka bonboniéru. Prípadne napíšte pár pekných slov do valentínskeho priania a k tomu pribaľte valentínsky hrnček či originálne pero pre zamilovaných.

Tip 7: Romantický večer pri filme

Čo môže byť lepšie, ako sa po dobrej večeri, relaxačnej vani a vzájomných prekvapeniach, rozvaliť na gauč a túliť sa svojou láskou pod teplou dekou pri sledovaní dobrého filmu?

Starou dobrou filmovou romantikou určite nič nepokazíte. Práve naopak. Rozmýšľate však, aký film by sa na tento večer hodil a aby vás oboch bavil? Z veľkého množstva filmov na navodenie romantickej atmosféry, vám prinášame 3 obľúbené romantické klasiky, ktoré sú na valentínsky večer ako stvorené!

Polnoc v Paríži

Hoci je cestovanie aktuálne obmedzené a Valentín trávite doma, preniesť sa do jedného z najromantickejších miest na svete vďaka tomuto filmu, bude veľmi jednoduché. Táto romantická komédia od Woodyho Allena prináša príbeh dvojice mladých Američanov, ktorá vyráža do Paríža na krátky pobyt, aby zistili, čo od života očakávajú. Užijete si tak Paríž v plnej kráse spolu s vtipnými momentami aspoň na obrazovke.

Madisonské mosty

Film natočený podľa bestselleru s rovnomenným názvom vyrozpráva pútavý milostný príbeh v hlavných úlohách s Clintem Eastwoodem a Meryl Streep. Príbeh pomocou retrospektívy a denníkov zosnulej farmárky Frencescy Johnsonové, postupne odhaľuje jej krátky milostný pomer s fotografom Robertem Kincaidem, o ktorom sa po jej smrti dozvedajú jej dve dospelé deti.

Hitch: Liek pre moderného muža

Pre tých, ktorí majú radi oddychové americké komédie so štipkou romantiky, bude Hitch ako stvorený. V hlavných úlohách si zahrali asi každému známi, sympatickí a príťažliví herci Will Smith a Eva Mendes. Vďaka filmu si pripomeniete aj niekoľko dôležitých lekcií o láske, ktoré sa z času na čas môžu hodiť každému z nás.

Veríme, že naše tipy na domáceho Valentína vám tento rok pomôžu vniesť do tohto romantického sviatku niečo extra. Všetko je raz prvykrát a ktovie, možno si túto domácu verziu dňa zamilovaných obľúbite natoľko, že sa z nej stane každoročná tradícia.

Tip 8: Šťastný koniec romantického večera

Asi sa netreba tváriť, že od zavŕšenia valentínskeho večera majú dámy aj páni významné očakávania. Kvety, víno, čokoláda a romantický film majú viesť k nezabudnuteľnej noci. K skvelému sexu vám okrem romantickej atmosféry dopomôžu napríklad aj prírodné afrodiziaká.

Vyskúšať môžete potraviny, ktoré fungujú ako prírodné afrodiziaká, priamo ako súčasť večerného menu. Ak však chcete čo najrýchlejší nástup účinku, siahnite po prírodných doplnkoch ako napríklad Force X LOVE alebo Force X DAILY, ktoré sú na mieru namiešané tak, aby privodil uvoľnenú náladu ako u žien tak aj u mužov.

Zdieľať:

Aktuálne letáky

Jysk leták – aktuálna ponuka
Jysk leták
Jysk
Jysk leták – aktuálna ponuka
Metro leták online –⁠ aktuálna ponuka
Metro leták - Maloobchod
Metro
Metro leták online –⁠ aktuálna ponuka
Teta drogerie leták na tento týždeň
Teta drogéria leták
Teta drogéria
Teta drogerie leták na tento týždeň
COOP Jednota leták –⁠ aktuálny
Coop Jednota noviny - Supermarket
COOP Jednota
COOP Jednota leták –⁠ aktuálny
Lidl leták –⁠ akciová ponuka
Lidl leták
Lidl
Lidl leták –⁠ akciová ponuka
OBI leták –⁠ akčná ponuka
OBI leták
OBI
OBI leták –⁠ akčná ponuka
Tesco leták – akciová ponuka
Tesco leták - Hypermarket
Tesco
Tesco leták – akciová ponuka
101 drogerie leták aktuálny + budúci týždeň
101 drogerie leták
101 drogerie
101 drogerie leták aktuálny + budúci týždeň
Kaufland leták na tento týždeň
Kaufland leták Čadca
Kaufland
Kaufland leták na tento týždeň
Billa leták online –⁠ aktuálny od stredy
Billa hlavný leták
Billa
Billa leták online –⁠ aktuálny od stredy