1. Kupino.sk
  2. Články
  3. 17 najlepších foodblogov o varení a pečení, ktoré vás nenechajú (c)hladnými

17 najlepších foodblogov o varení a pečení, ktoré vás nenechajú (c)hladnými

17 najlepších foodblogov o varení a pečení, ktoré vás nenechajú (c)hladnýmiLightField Studios / Shutterstock.com

Zdieľať:

Došla vám inšpirácia v kuchyni? Chcete si rozšíriť vaše kulinárske obzory? Toto sú najlepšé slovenskí foodblogeri, ktorí vás presdvečia o tom, že láska k jedlu je tá najčistejšia. Či už máte radi tradičné recepty, ste pekár začiatočník alebo chcete nakuknúť do tajov vegánskej kuchyne, po prečítaní týchto foodblogov budete mať po problémoch.

1. La Petit

Blog La Petit patrí dlhodobo medzi najobľúbenejšie blogy o jedle a foodblogerka Monika, jeho autorka, svojich čitateľov na ňom pravidelne zásobí dávkou jednoduchých, chutných a hlavne zdravých receptov, ktoré si môže pripraviť doma naozaj každý. Čerstvé suroviny, sezónna kuchyňa a inšpiratívne fotky – na to všetko sa môžete tešiť v jej receptoch či už na blogu alebo v jej kuchárskej knihe La Petit Spolu pri stole.

Náš obľúbený recept: Rýchle červené curry s kuracím mäsom

2. Coolinari

Coolinari – bezpodmienečne naša obľúbená dvojka zo sveta varenia. Ak ešte Kamila, Mišku a ich food blog nesledujete, je načase to zmeniť. A rýchlo! Či už hľadáte inšpiráciu na víkendové raňajky, baví vás dobre jedlo alebo sa len tak chcete pokochať krásnymi fotkami famóznych dezertov, zavítajte na ich blog alebo Instagram. Vyhladnete tak do 5 sekúnd!

Náš obľúbený recept: Mega dobré domáce žemle

3. Do poslednej omrvinky

Misia foodblogu Do poslednej omrvinky, ktorý založila Lusinda pred niekoľkými rokmi na materskej dovolenke, je jasná – zastaviť plytvanie v kuchyni. Ak aj vy neradi vyhadzujete zvyšky jedla a varenie je pre vás zábava, tak ste na správnom mieste. Všetky Luckine recepty sú spojením chutného a kreatívneho varenia, ktorého cieľom je využiť „čo dom dal“ a spotrebovať suroviny, ktorých osudom by inak bolo skončiť v koši.

Náš obľúbený recept: Mrkvový krém so zázvorom a mascarpone

4. Lenivá kuchárka (Veronika)

Pozor, nedajte sa oklamať názvom! Veronika, autorka blogu Lenivá kuchárka, sa práce v kuchyni naozaj nebojí. Práve naopak. Miluje vymýšľať jednoduché a chutné recepty, so svojim blogom vyhrala ocenenie Bloger roka a jej knižku s rovnakým názvom momentálne nájdete na policiach v kníhkupectve Martinus. Na jej blogu nájdete recepty snáď z každej kategórie od koláčov po raňajkové rýchlovky alebo bezlepkové jedlá.

Náš obľúbený recept: Tvarohová bábovka s orechami

5. Chuť od Naty

Blog Chuť od Naty je inšpiráciou pre všetkých nadšencov dobrého jedla, ktorí radi varia rýchlo, jednoducho a lacno. Naty vám na svojom blogu okrem skvelých receptov prezradí aj množstvo tipov a trikov na kvaskovanie. Stačí, ak zavítate do jej Školy kvaskovania, a vaša cesta za zdolaním pekárenského sveta sa môže začať.

Náš obľúbený recept: Grahamový chlieb z kvasku

6. Pán Tymián

Pán Tymián, alebo Dalibor, je na Slovensku vychádzajúcou foodblogerskou hviezdou, ktorá sa každým dňom stáva čoraz viac obľúbenejším zdrojom inšpiratívnych receptov. Jeho láska k jedlu je viditeľná vo všetkom, čo robí, a svoje recepty a tipy momentálne zdieľa na svojom Instagramovom účte. V roku 2020 spustil na Slovensku jedinečný projekt Čarovná záhrada a podľa všetkého aktuálne maká na dokončení svojho blogu.

Náš obľúbený recept: Talianska foccacia z fialových zemiakov

7. Hit je zdravo žiť

Variť s akýmikoľvek obmedzeniami, či už ide o lepok, laktózu alebo histamín, môže byť niekedy náročné. S blogom Hit zdravo žiť potešíme najmä milovníkov varenia, ktorí bojujú s histaminovou intoleranciou. S foodblogerkou Patríciou, autorkou blogu aj rovnomennej knihy, sa s vami podelí o rady, tipy a jej skúsenosti s histaminovou intoleranciou v kuchyni a výber chutnej večere podľa vašich potrieb bude zas o čosi jednoduchší.

8. The Tolerant Cook

Príbeh Kristíny, ktorá stojí za blogom The Tolerant Cook, začína v časoch, kedy pre ňu varenie vôbec nebolo obľúbenou činnosťou. Aj napriek tomu, že sama netrpí žiadnou potravinovou alergiou, sa rozhodla vytvoriť priestor, kde začala pridávať recepty vhodné pre rôznych alergikov, ktorí nemôžu jesť len tak hocičo. Prešlo pár rokov a Kristína patrí medzi najlepších foodblogerov na Slovensku. Jej blog dnes sledujú tisícky ľudí s jediným cieľom – inšpirovať sa jednoduchými, zdravými a „tolerantnými“ receptami. Skúsite aj vy?

Náš obľúbený recept: Vegánske paradajkové placky

9. STVORY z kuchyne

Ak ste sa báli, prečo sa tu doteraz ešte neobjavil blog STVORY z kuchyne, tak to teraz uvedieme na pravú mieru. Pre mnohých povinná záložka v prehliadači, pre iných oáza krásnych fotiek na Instagrame, to všetko tvorí jeden z najobľúbenejších food blogov na Slovensku, o ktorý sa stará jeho spoluzakladateľka Maťa. Ak ho z nejakého neznámeho dôvodu ešte nesledujete, šup šup do toho. Čakajú vás jednoduché recepty, úsmevné postupy receptov a veľa inšpirácie.

Náš obľúbený recept: Najtop štavnatý banánový chlebík

10. Chudnem jedlom

Strašia vás novoročné predsavzatia, plavková sezóna, alebo máte jednoducho radi zdravý životný štýl? Na blogu Chudnem jedlom nájdete všetko, čo v zdravej kuchyni využijete. Autorka blogu, Mirka, sa s vami podelí o chutné fitness recepty, prezradí zopár rád ohľadom stravovania a poradí vám, čo pridať do jedálnička, keď budete mať pocit, že ste vyskúšali už snáď všetko. Na jej blogu nájdete recepty z každej kategórie, od raňajok po večere, cez šaláty aj „bezpečné“ lahodnosti.

Náš obľúbený recept: Omeleta so špenátom a šampiňónmi podávaná s tofu

11. Susanns Story

Susanna svoju lásku k jedlu vizualizuje hlavne na svojom Instagrame. Aj keď samotný blog nemá, jej recepty spolu s krásnymi myšlienkami sledujú na sociálnych sieťach tisícky ľudí. V súťaži Superbloger 2019 si za svoju prácu odniesla cenu za najlepší obsah a to teda zaslúžene. Jej fotografie, ktoré sú často obohatené o chutné recepty, by ste najradšej ochutnali aj cez obrazovku vášho telefónu.

Náš najobľúbenejší recept: Domáca čokoládovo-malinová zmrzlina z avokáda

12. Moje jedlo

Ako Lucka, autorka blogu Moje jedlo, sama hovorí, na cestičku gazdinky bola vedená už čias, kedy v kuchyni asistovala ako malé dieťa. Od varenia s babičkami sa rokmi dostala k svojmu vlastnému blogu a stihla vydať 4 knihy. V jej receptoch nájdete snáď z každého rožku trošku , a preto by Moje jedlo nemalo chýbať na zozname obľúbených food blogov ani u vás doma.

Náš obľúbený recept: Oškvarkové pagáče

13. Láska v hrncoch

Láska v hrncoch je jedinečný projekt Kristíny, ktorá svoje nadšenie do varenia a pečenia pred niekoľkými rokmi premenila na blogovanie. Na jej blogu nájdete recepty od výmyslu sveta a naučíte sa ako pripraviť klasické domáce rožky, parené buchty, alebo citrónový cheesecake. Výber je na vás a receptov je až až. Kristína sa nedávno na svojom Instagrame dokonca podelila o novinku ohľadom svojej vlastnej kuchárky. Držíme palce a tešíme sa na nové recepty!

Náš obľúbený recept: Najlepšie karamelové veterníky

14. Nin - Takto mi to chutí

Ninin blog vo vašom hľadáčiku blogov o varení, ktoré sa oplatí sledovať, naozaj nesmie chýbať. A kto je Nina? Nina je vášnivá amatérska kuchárka, ktorá sa svoju lásku k vareniu rozhodla viac neskrývať a o podeliť sa o svoje kuchynské dobrodružstvá so svetom. Okrem skvelých receptov, ktoré na svoj blog pridáva už od roku 2015, u nej nájdete aj veľa praktických tipov, ktoré sa vám v domácnosti pri varení môžu zísť.

Náš obľúbený recept: Vegetariánske lasagne s dvojakou plnkou

15. Tinkine recepty

Heslom blogu Tinkine recepty je zdravo, chutne a rýchlo. Možno práve to je dôvod, prečo sa tento blog patrí dlhoročne medzi najobľúbenejšie. Rovnakú mantru v kuchyni má predsa mnoho z nás. Koláče, povielky, natierky, raňajky – nájdete tu snáď všetko. Ideálny spôsob ako naštartovať svoju kreativitu, keď vám v kuchyni dojdú nápady.

Náš obľúbený recept: Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici

16. Simona Malková

Čo nám napadne, keď sa niekto opýta „nemáš tip na nejaký fitness recept?“ – Simona Malková. Nepoznáte? Simona je vyznávačkou zdravého životného štýlu a jej recepty pravidelne nájdete na fitness stránkach ako Fitclan alebo GymBeam. Jej recepty sú zdravšou a menej kalorickou verziou klasických receptov, ktoré si môžete vychutnať bez výčitiek a s rovnakou chuťou. Navyše, spolu so Simonom Kopuncom vydala knihu Sladké a fit, podľa ktorej si jej recepty maškrty môžete vyskúšať jeden za druhým.

Náš obľúbený recept: Fit pizza slimáci

17. Rebarbora

Na záver niečo pre vegánov. Na blogu Rebarbora nájdete stovky vegánskych receptov, ktoré rozlúštia vašu „čo dnes variť“ dilemu mihnutím oka. Rýchle recepty, party jedlo pre vegánsku návštevu, či zdravý fastfood, nájdete tu naozaj všetko. Každý recept je sprevádzaný foto postupom, a ak vás varenie s Rebarborou naozaj chytí, rovno sa u nej môžete prihlásiť aj na kurz varenia.

Náš obľúbený recept: Cukinová pizza bez zrnka múky

Tak čo, neviete, ktorý recept vyskúšať skôr? Choďte na to pekne po poriadku. Predtým ako sa pustite do varenia a objavovania nových chutí si pripravte nákupný zoznam, aby ste na nič nezabudli. A samozrejme nezabudnite na náš Kupino vyhľadávač akcií, ktorý za vás sleduje tie najvýhodnejšie ponuky stoviek surovín a produktov. Mlieko, cukor, múka, vajcia – vy poviete, čo vám chýba, a my za vás nájdete tú najvýhodnejšiu ponuku v obchodoch. S nami uvaríte nie len chutne, ale aj lacno.

Zdieľať:

Aktuálne letáky

Tesco leták – akciová ponuka
Tesco leták - Hypermarket
Tesco
Tesco leták – akciová ponuka
101 drogerie leták aktuálny + budúci týždeň
101 drogerie leták
101 drogerie
101 drogerie leták aktuálny + budúci týždeň
Kaufland leták na tento týždeň
Kaufland leták Čadca
Kaufland
Kaufland leták na tento týždeň
Lidl leták –⁠ akciová ponuka
Lidl leták
Lidl
Lidl leták –⁠ akciová ponuka
OBI leták –⁠ akčná ponuka
OBI leták
OBI
OBI leták –⁠ akčná ponuka
Billa leták online –⁠ aktuálny od stredy
Billa hlavný leták
Billa
Billa leták online –⁠ aktuálny od stredy
Metro leták online –⁠ aktuálna ponuka
Metro leták - Maloobchod
Metro
Metro leták online –⁠ aktuálna ponuka
Jysk leták – aktuálna ponuka
Jysk leták
Jysk
Jysk leták – aktuálna ponuka
Teta drogerie leták na tento týždeň
Teta drogéria leták
Teta drogéria
Teta drogerie leták na tento týždeň
COOP Jednota leták –⁠ aktuálny
Coop Jednota noviny - Supermarket
COOP Jednota
COOP Jednota leták –⁠ aktuálny