Kupino aplikácia
Zadarmo v Google Play
Priznajme si to, marec je mesiac, kedy už väčšina z nás o zime nechce ani počuť. Aby sme si ten príchod jari aspoň trochu urýchlili, spolu s foodblogerkou Naty sme pre vás pripravili zopár tipov na to, ako jarnú náladu konečne vniesť aj do vašej kuchyne.
Náznak toho, že jar je naozaj za dverami posledné dni vidno už aj v regáloch obchodov – čoraz viac ovocia a zeleniny vypestovanej lokálne, na predaj semienka byliniek od výmyslu sveta a v letákoch tipy na jarné detoxikačné recepty, v ktorých hlavnú rolu hraje čerstvé ovocie či zelenina.
My sme naše špeciálne jarné menu tentokrát poskladali z receptov z obľúbeného blogu „Chuť od Naty“, ktorý je široko-ďaleko známy tiež svojimi skvelými tipmi na kváskovanie. Koniec koncom, nie nadarmo sme ho začiatkom roka zaradila do rebríčka najlepších foodblogov o varení a pečení, na ktoré by ste určite mali hodiť očkom.
Vyskúšajte tieto sezónne recepty, ktoré do vašej kuchyne prinesú závan jarnej atmosféry:
Ak posledné týždne vstávate ráno so stresom, čo ZAS pripraviť deťom na raňajky, nečudujeme sa vám. Po toľkých týždňoch, čo sa naše deťúrence učia z domu, je viac ako normálne, že sa zoznam našich inšpirácií každým dňom skracuje.
Vyskúšajte jeden z receptov na nátierky bez masla z tejto farebnej zbierky – šošovicová, z tresky, červenej cvikle, avokáda, so sušenými paradajkami či z tvarohu – voľba je na vás. Na ich prípravu vám bude stačiť pár minút, vďaka sýtym farbám s nimi vyženiete z kuchyne stereotyp a v neposlednom rade potešíte svoje chuťové poháriky.
Či už máte doma zvyšný tvaroh, natrafili ste v obchode na tresku v akcii či máte chuť na mňamku zo sušených paradajok, nátierka je ten pravý jarný recept na úspešný štart do dňa.
Používate v kuchyni fenikel? Je skvelým zdrojom vitamínu C, vlákninu a podporuje imunitný systém, ktorý, povedzme si pravdu, v týchto dňoch potrebujeme mať v 100% stave. Fenikel v období zimy ale tiež začiatkom jari pomerne jednoducho zoženiete v bežných supermarketoch ako Kaufland či Lidl a spôsobov, ako ho využiť v kuchyni nájdete hneď niekoľko.
My sme ho tentokrát vybrali ako hviezdnu ingredienciu polievky, ktorú si podľa receptu od Naty pripravíte rýchlo a jednoducho aj počas pracovného dňa. Na jej prípravu budete potrebovať:
Ak ste milovník polievok, s touto jarnou verziou z feniklu určite trafíte do čierneho. Celý postup na prípravu polievky nájdete u Naty na jej blogu.
Kto povedal, že cestoviny nepatria do ľahkého jarného jedálnička? Možno nie tie s omáčkou so smotanového základu, no tento recept určite áno. Čerstvý špenát a svieži kozí syr – kto by odolal.
Výhodou je, že ravioly si pripravíte jednoducho aj bez strojčeka na výrobu cestovín a namiesto polotovaru si môžete užiť cestoviny vyrobené podomácky z čerstvých surovín.
Na prípravu budete potrebovať:
Pripravení začať? Preštudujte si celý postup na domáce špenátové ravioly u Naty na blogu.
Dúfame, že ste sa vďaka týmto receptom naladili na jarnú vlnu spolu s nami. Viac nápadov a tipov do vašej kuchyne môžete sledovať v našom Kupino magazíne alebo u Naty na jej Instagrame @chutodnaty či Facebooku. Dobrú chuť šéfkuchárky a šéfkuchári!