Kupino aplikácia
Zadarmo v Google Play
Máte chuť na pizzu, ale nechcete zhrešiť? Ide to aj inak! Inšpirujte sa našimi receptami na pizzu, ktorá je fit, a pochutnáte si na nej bez pocitov viny. Je čas na pizza večer!
Pizza patrí na zoznam obľúbených jedál nejedného z nás a pripraviť si ju môžete prakticky s čímkoľvek na čo máte chuť (áno, pokojne aj s ananásom!). I keď klasický recept na pizzu je pomerne kalorický, existujú spôsoby ako z tejto pochúťky vyčarovať zdravšiu verziu. Všetko závisí od cesta – stačí jednoduchá úprava a zrazu máte na stole zdravú a výživnú večeru. Vyskúšajte napríklad zaujímavé variácie na pizzu bez múky, ktorá je vhodná aj pre “bezlepkáčov”.
Karfiolová pizza je obľúbenou alternatívou pre všetkých, ktorí sa vyhýbajú lepku a sacharidom. Low carb pizza však môže byť aj chutná – presvedčte sa sami. Na prípravu potrebujete:
Postup:
Zatiaľ čo si predhrejete rúru na 190 °C, pripravte si cesto – z rozmixovaného, vareného karfiolu, vajec, lyžice olivového oleja, štipky oregana, soli a pepru a ľanových semienok. Zmes dôkladne rozmixujte a na plech vyložený papierom na pečenie položte cesto – lyžicou do tvaru 4 menších pizza ciest.
Ešte predtým, ako dáte pizzu piecť, si pripravte paradajkový základ – na panvici osmažte cibuľku, pridajte paradajky, pretlak, oregano a korenie podľa chuti. Omáčku nechajte zovrieť, potrite ňou pripravené pizze a pečte ich približne 20 minút. Pizze následne vyberte a poukladajte na ne vaše obľúbené suroviny – šunku, mozzarelu, salámu, šampiňóny a pod. Nakoniec pečte ešte zhruba 10 minút… a je to!
Nebezpečne dobrú pizzu môžete vyčarovať aj z batátov. Ich sladkú chuť zjemní cesnak – a nakoniec cesto obložíte všetkým, na čo máte chuť.
Čo budete potrebovať:
Varený a nakrájaný batát rozmixujte na kašu, pridajte štipku soli, lyžicu olivového oleja a špaldovú múku. Cesto vyvaľkajte a vytvarujte pizzu. Následne ju predpečte v rúre na 180 °C, stačí vám 10 minút. Medzitým vymiešajte omáčku – zmiešajte paradajkový pretlak, lyžicu olivového oleja, cesnak a oregano. Predpečené cesto potrite omáčkou, navrch poukladajte ingrediencie podľa vlastného výberu a pečte ešte 15 minút.
A aký je náš posledný recept na pizzu? Nízkosacharidový a syrový. Fathead pizza neobsahuje lepok, ale chutí výborne. Na jej prípravu potrebujete:
Strúhaný syr (napríklad strúhanú tuhú mozzarellu) zmiešajte s ricottou, mandľovou múkou a vajíčkom. Cesto ľahko vyvaľkajte a pečte na 220 °C, 6 až 10 minút dozlatova. Zatiaľčo sa pizza pečie, pripravte si omáčku – v panvici povarte pretlak s cesnakom a bylinkami. Akonáhle bude cesto pripravené, potrite pizzu omáčkou a pridajte dobroty podľa vašej chuti. Všetko spolu nechajte zapiecť ešte 5 minút a nakoniec môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!