1. Kupino.sk
  2. Články
  3. Tipy a triky, ako ušetriť pri nakupovaní online

Tipy a triky, ako ušetriť pri nakupovaní online

Tipy a triky, ako ušetriť pri nakupovaní onlineKite_rin / Shutterstock.com

Zdieľať:

Radi nakupujete online, ale rozmýšľate, ako nakúpiť za čo najnižšie ceny? Prinášame vám zaručené tipy, ako sa v cenách na internete zorientujete raz dva a nakúpite čo najvýhodnejšie.

Súčasná situácia nás aj trochu prinútila nakupovať viac online, čo môžete využiť vo svoj prospech a dokonca ušetriť. Ušetriť pri nákupe cez internet nemusí byť nič náročné. Stačí len vedieť, ako na to. Využite porovnávače cien, možnosti vrátenia peňazí – cashback, online letáky, zľavové kupóny či ďalšie možnosti.

Nakupovaním online ušetrite vďaka porovnávačom cien

Pre efektívne nakupovanie existuje niekoľko stránok, ktoré vám zobrazia sortiment viacerých obchodov, a vy si tak môžete porovnávať ceny produktov z pohodlia vášho domova. Vďaka týmto porovnávačom tak ušetríte desiatky až stovky eur.

Medzi najväčšie porovnávače cien patria:

  • Heureka.sk
  • Najnakup.sk
  • Pricemania.sk

Tu si môžete porovnávať ceny rozličných produktov, ako napríklad ceny potravín, oblečenia, detského tovaru, elektroniky, auto-moto výrobkov, užitočných vecí do domu či záhrady a mnoho ďalších. Nakúpite tak najvýhodnejšie.

Okrem týchto existujú aj ďalšie porovnávače cien ako odpadnes.sk či kauf.sk. Výhodou pre vás je, že e-shopy sa tým snažia sledovať vlastné ceny oproti konkurencii a upravovať ich.

S Cashbackom takisto ušetríte

Cashback či v preklade „peniaze naspäť“ funguje tak, že po zakúpení tovaru online sa vám na účet pripíše určitá suma späť. Znie to nereálne? Vôbec nie.

Pod touto sumou si môžete predstaviť akýsi druh oneskorenej zľavy. Niektoré stránky sú ochotné vám za isté nákupy vrátiť pokojne až 25 % z celkovej pôvodnej ceny. To sa oplatí najmä v prípade nákupu drahšej elektroniky, kedy je to už pomerne výrazná čiastka. Stačí sa zaregistrovať na portáloch ako PlnáPeňaženka.sk či NávratnéPeniaze.sk a v zozname zapojených e-shopov si vybrať váš obľúbený e-shop.

Ako ušetriť vďaka online letákom

Na internete nájdete aj akciové letáky najmä v obchodoch s potravinami, ktoré vám zefektívnia vaše nákupy a vy budete vedieť, čo sa vám v tomto čase oplatí nakúpiť. Ak chcete ušetriť, odporúčame ich sledovať. Tieto online letáky však objavíte aj na konkrétnych stránkach vašich obľúbených obchodov. Mnohé z nich majú sortiment roztriedený do jednotlivých akciových ponúk podľa kategórií tovaru. To vám určite pomôže ľahšie sa zorientovať.

Využite aj e-mailové novinky - newslettery

Ak chcete vedieť, ktoré online obchody práve vyhlásili sezónne či iné zľavy, prihláste sa na ich stránkach k odberu e-mailových noviniek – tzv. newsletterov. Po zadaní vášho e-mailu vás daný e-shop bude včas o týchto novinkách informovať. Vy tak budete v pravý čas na pravom mieste a žiadna zľava vám neunikne.

Zľavové kupóny a časovo obmedzené zľavy

Viaceré stránky dnes ponúkajú zľavové kupóny a zľavové kódy, ktoré vám rovnako pomôžu ušetriť vaše peniaze pri online nakupovaní. Tesne pred zaplatením vášho nákupu v košíku zadáte zľavový kód do príslušnej kolónky, čím nakúpite s niekoľko percentnou zľavou. Jednoduché nie?

Okrem toho, veľké nákupné portály často ponúkajú aj časovo obmedzené zľavy na vybrané druhy tovaru.

Šetrite aj čas, energiu a vaše zdravie

To, že pri nakupovaní online ušetríte peniaze, nie je žiadnych pochýb. Uvedomte si však, že šetríte aj váš čas, ktorého máme všetci v dnešnej zrýchlenej dobe akosi menej. Svoju energiu vložte do niečoho iného, ako je dvojhodinové behanie po obchodoch. Nakúpte si výhodne online a zvyšok času môžete venovať svojej rodine a deťom či uvariť si dobré jedlo.

V neposlednom rade chránite tak aj vaše zdravie, keďže pred koronavírusom sa budeme musieť chrániť ešte dlhšiu dobu. Bez akéhokoľvek náhlenia, tlačeníc či stresu si z pohodlia domova nakúpite všetko potrebné jednoducho najvýhodnejšie.

Zdieľať:

Aktuálne letáky

Tesco leták – akciová ponuka
Tesco leták - Hypermarket
Tesco
Tesco leták – akciová ponuka
Metro leták online –⁠ aktuálna ponuka
Metro leták - Maloobchod
Metro
Metro leták online –⁠ aktuálna ponuka
Billa leták online –⁠ aktuálny od stredy
Billa hlavný leták
Billa
Billa leták online –⁠ aktuálny od stredy
Lidl leták –⁠ akciová ponuka
Lidl leták
Lidl
Lidl leták –⁠ akciová ponuka
OBI leták –⁠ akčná ponuka
OBI leták
OBI
OBI leták –⁠ akčná ponuka
COOP Jednota leták –⁠ aktuálny
Coop Jednota noviny - Supermarket
COOP Jednota
COOP Jednota leták –⁠ aktuálny
101 drogerie leták aktuálny + budúci týždeň
101 drogerie leták
101 drogerie
101 drogerie leták aktuálny + budúci týždeň
Jysk leták – aktuálna ponuka
Jysk leták
Jysk
Jysk leták – aktuálna ponuka
Kaufland leták na tento týždeň
Kaufland leták Čadca
Kaufland
Kaufland leták na tento týždeň
Teta drogerie leták na tento týždeň
Teta drogéria leták
Teta drogéria
Teta drogerie leták na tento týždeň